Over Ons

Taekwon-Do IJsselstein biedt Taekwon-Do, Kickboxing en Defense onderwijs van het hoogste niveau. Wij zijn een warme club, waarin iedereen meetelt. Jouw ontwikkeling staat centraal. Jezelf verdedigen of meedoen aan wedstrijden zijn slechts een deel van wat Taekwon-Do inhoudt: onze deuren staan open voor alle leeftijden en niveaus. Naast ons wedstrijdteam (CB19NL), een samenwerkingsverband tussen meerdere clubs, begeleiden wij ook verschillende clubs in de regio Midden-Nederland. 

Taekwon-Do IJsselstein staat voor een sportieve, aangename, gezellige en respectvolle sfeer tijdens de lessen. Daarnaast worden geregeld uitjes georganiseerd, vinden er thema- en wedstrijdtrainingen plaats, is er een feestelijke jaarafsluiting en zijn nog veel meer evenementen.

Visie en doel

Onze visie is dat wij bijdragen om de samenleving een betere en vreedzamere plaats te maken. Wij hebben als doel om al onze studenten op te leiden tot “Wereldkampioenen” in goede gezondheid, geluk en moreel karakter.

GRATIS PROEFLES KLIK HIER! Taekwon-Do IJsselstein

 

Docenten

Bij Taekwon-Do IJsselstein vinden wij het belangrijk dat al onze docenten zich continue bijscholen en hun kennis op peil houden. Niet alleen op Taekwon-Do onderwerpen maar ook daarbuiten. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid onze kennis te verdiepen en te verbreden, zodat wij jullie verder kunnen helpen. Door nieuwe kennis op te doen  en te relativeren behouden wij onze growth-mindset.

Tevens zijn onze docenten in het bezit van een VOG en doen ze jaarlijks een (Sport) EHBO cursus. Ook is er op locatie een specifieke sport EHBO kist aanwezig.

De hoofddocenten van Taekwon-Do IJsselstein zijn Jordie Scholten (1ste Dan) en Wouter Meijer (5e Dan) en houden o.a. toezicht op de examens. Daarnaast geven diverse kaderleden zelfstandig les. Onze docenten worden geassisteerd door leerlingen uit de groepen. Leren lesgeven is in onze visie een essentiële ervaring in je ontwikkeling als Taekwon-Do beoefenaar. Daarom is het ook een vast onderdeel van ons curriculum.

Wedstrijden

Taekwon-Do kan recreatief worden beoefend, maar zeker ook als wedstrijdsport. Er zijn veel mogelijkheden tot deelname aan wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de wedstrijden in de Master Series, en het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do. Deelname aan wedstrijden altijd in overleg met de docent. Onze leraren en leden staan zowel op nationaal als internationaal vlak bekend om hun kwaliteit. Onze leden nemen regelmatig plaats in de nationale selectie van de nationale Taekwon-Do bond I.T.F. Nederland.

Geschiedenis

De oorsprong van Taekwon-Do IJsselstein ligt binnen Taekwon-Do Nieuwegein. In 1973 werd In Nae Do Kwan opgericht door Eric Broos. Een paar jaar later kwam Kiet Tjon-A-Pauw mee pionieren. In 2018 zijn wij in Nieuwegein verder gegaan onder de naam Taekwon-Do Nieuwegein. In 2022 is daar Taekwon-Do IJsselstein bijgekomen.

Proefles

Wilt u kennis maken met Taekwon-Do? Meld je aan voor een gratis proefles via deze link. Let op: proefles alleen op afspraak i.v.m. drukte. Voorkom teleurstelling en meld je dus altijd aan!

GRATIS PROEFLES KLIK HIER! Taekwon-Do IJsselstein